De website van je leven.

Antwoorden op de eenzame weg naar een scheiding

Leestijd: 3 minuten x bewaard als favoriet
Marike Ooms

Het aantal scheidingen in ons land neemt nog steeds toe. In tachtig procent van de gevallen is het de vrouw die aangeeft niet met het huwelijk verder te willen. Een scheiding is niet een beslissing die je zomaar neemt. Daar gaat doorgaans een periode van wikken en wegen aan vooraf. Zou je voorheen je partner raadplegen bij moeilijke beslissingen, in deze situatie is dit juist niet de aangewezen persoon voor advies. Maar wie is dat wel?

Wie op internet zoekt naar ‘scheiden’, moet zich eerst door een lijst aan advertenties van scheidingsprofessionals worstelen. Maar wat als je nog helemaal niet wéét of je wilt scheiden, maar alleen zoekt naar een manier om je twijfels te bevestigen of ontkrachten? Waar kun je dan terecht?

Meteen naar de psych?

Als je de advertenties moet geloven moet je zo snel mogelijk naar de psycholoog of mediator, of zelfs naar een advocaat. Dat is voor velen wellicht een paar stappen te snel. Hoewel een mediator of psycholoog je goed zou kunnen helpen je gedachten uiteen te zetten, heb je waarschijnlijk meer behoefte aan een wat laagdrempeliger sparringpartner.

Sparringpartner

Zo’n sparringpartner zou je kunnen vinden in je vriendengroep of binnen de familie, maar de kans is groot dat hun meningen behoorlijk gekleurd zijn. En dat helpt je niet bij het rustig uiteenzetten van je gedachten en gevoelens. Mogelijk maakt het de twijfel zelfs alleen maar groter.

Ervaringsdeskundige

Het fijnst is het om met iemand te praten die ervaring heeft met een soortgelijke situatie. Iemand die iets verder van je af staat en je de juiste vragen weet te stellen. Dat is lastig, want waar vind je zo iemand? Er bestaan helaas geen datingsites voor dit soort zoekopdrachten.

Samen antwoorden vinden

Daarom willen wij een poging wagen. We willen ervaringsdeskundigen vragen met ons te delen waar zij met hun vragen terecht konden. Of op welke vragen ze antwoord zochten maar dit niet konden vinden. Waar heb jij toen jij met dezelfde twijfels worstelde nuttige informatie vandaan gehaald en wat hielp je om de twijfels om te zetten naar een keuze?

Of heb je misschien een vriend of vriendin waarvan je weet waar hij of zij veel aan heeft gehad? Of die nog steeds naar antwoorden zoekt? Hopelijk kunnen we zo samen de antwoorden vinden waarnaar je op zoek bent als je midden in een relatiecrisis verkeert of twijfelt aan de gevoelens voor je partner.

Laad volgende
De website van je leven gaat over jouw leven. Wij willen 17 miljoen Nederlanders helpen meer grip te krijgen op hun financiën. Hen te helpen zelf keuzes te maken. Van verzekerd naar zelfverzekerd. Onze overtuiging is dat organisaties een actieve maatschappelijke rol moeten nemen. Om de dialoog aan te gaan. Te luisteren en te handelen. Jou te helpen met inzichten en feiten. We streven naar transparantie; voor onze eigen organisatie én voor de samenleving. Ook als dat ongemakkelijk is. Daarom hebben wij de Website van je leven ontwikkeld.