De website van je leven.

Kosten tweede kind lager dan eerste?

Leestijd: 3 minuten x bewaard als favoriet
Marike Ooms

Misschien is je kind net geboren. Of zijn je kinderen nog zo klein dat je er niet aan moet denken dat ze gaan studeren. Of nog erger: het huis uit gaan! Misschien heb je er wel aan gedacht, maar houdt het je nog niet echt bezig: sparen voor de studie van je kind(eren) heeft op dit moment maar weinig prioriteit. Kies er nú voor om het wel te gaan regelen. 

Dan kom je later voor minder verrassingen te staan. Mijn man en ik hebben er wel voor gekozen; wij hebben een plan voor de toekomst.

Kinderbijslag

Voor ieder kind krijg je elke drie maanden kinderbijslag. De kinderbijslag is een tegemoetkoming in de uitgaven voor kinderen. Tegenwoordig is het voor tweeverdieners een leuk extraatje. Wij kiezen ervoor om het geld op een aparte rekening te zetten. Dit levert in 18 jaar tijd toch al snel een kleine vijftienduizend euro op. Als de kinderen op kamers gaan, zijn we al gauw het dubbele kwijt aan huur en andere zaken. Mocht je de kinderbijslag niet nodig hebben om rond te komen, dan is dit een mooi begin.

Spaarplan

Ook zonder extra’s is het goed om geld opzij te zetten voor de studie van je kind. Denk er daarbij aan dat alle kleine beetjes helpen. Om te voorkomen dat je het geld besteedt aan andere dingen, kun je ervoor kiezen om het geld op een aparte spaarrekening te zetten. Dat zorgt er later voor dat je het overzicht houdt en dat er geld is waarvoor het bestemd is: de toekomst van je kind.

Laad volgende
De website van je leven gaat over jouw leven. Wij willen 17 miljoen Nederlanders helpen meer grip te krijgen op hun financiën. Hen te helpen zelf keuzes te maken. Van verzekerd naar zelfverzekerd. Onze overtuiging is dat organisaties een actieve maatschappelijke rol moeten nemen. Om de dialoog aan te gaan. Te luisteren en te handelen. Jou te helpen met inzichten en feiten. We streven naar transparantie; voor onze eigen organisatie én voor de samenleving. Ook als dat ongemakkelijk is. Daarom hebben wij de Website van je leven ontwikkeld.