De website van je leven.

Ineens waren het er vier: dat was de ommezwaai!

Leestijd: 3 minuten x bewaard als favoriet
Marike Ooms

Simon en Barbara hadden het helemaal voor elkaar: een huis in hartje Haarlem, allebei een fijne baan, twee kinderen en een derde op komst. En toen bleek dat die derde tegelijk zou komen met een vierde. Schrikken!

“Wie had dat gedacht, toen we voor een derde kindje gingen bleek ik al snel zwanger van een tweeling.”, vertelt Barbara van der Laar. “We schrokken ons rot! Dat had nogal wat gevolgen: vier kinderen passen niet in onze auto, hoe doen we dat met slaapkamers, wat kost dit aan opvang? De zenuwen sloegen me om het lijf.”

Verhuizen?

“We woonden in het centrum van Haarlem, in een niet al te groot huis”, vervolgt ze. “Dat vonden we heerlijk. Dicht bij de winkels, restaurantjes en school. Maar nu er plotseling twee kinderen bij zouden komen, begonnen we toch maar eens over verhuizen te praten. Misschien toch naar een plek buiten de stad?”

Buiten de stad

“De keuze was eigenlijk snel gemaakt, we moesten naar iets groters om niet helemaal gek van elkaar te worden straks. In Santpoort, een dorp naast Haarlem vonden we een prachtig huis. Met meer vierkante meters voor hetzelfde geld. We wonen nu lekker buiten, waar de kinderen eindeloos kunnen spelen.”

Niet vliegen maar rijden

“Nu de twee kleinsten geboren zijn is ons hele leven wel wat duurder geworden. Dus op vakantie gaan is niet meer helemaal zoals vroeger. We zullen niet zo snel meer het vliegtuig pakken, maar rijden graag met onze grote auto naar Frankrijk om er te gaan kamperen. En onze jaarlijkse wintersport heeft plaatsgemaakt voor een jaarlijks weekendje in een vakantiehuis in de Ardennen.

Enorme rijkdom

“Ook al was die vierde niet gepland, ik vind het heel gaaf om een groot gezin te hebben. We genieten intens van onze vier meiden. Als we het hele zooitje in onze Renault Espace van tien jaar oud laden, dan voelt dat als een gigantische rijkdom. Geen moment dat ik het jammer vind dat we daardoor af en toe iets te laten om de kosten binnen de perken te houden.”

Laad volgende
De website van je leven gaat over jouw leven. Wij willen 17 miljoen Nederlanders helpen meer grip te krijgen op hun financiën. Hen te helpen zelf keuzes te maken. Van verzekerd naar zelfverzekerd. Onze overtuiging is dat organisaties een actieve maatschappelijke rol moeten nemen. Om de dialoog aan te gaan. Te luisteren en te handelen. Jou te helpen met inzichten en feiten. We streven naar transparantie; voor onze eigen organisatie én voor de samenleving. Ook als dat ongemakkelijk is. Daarom hebben wij de Website van je leven ontwikkeld.