De website van je leven.

Een domino-effect aan verzekeringen

Leestijd: 3 minuten x bewaard als favoriet
Nicole Lulofs

Hoera! Ons bod is geaccepteerd! Maar de onzekere tijd van de huizenjacht is nog niet voorbij. We moeten de koop definitief gaan maken. Mijn partner en ik wonen allebei nog thuis. En we hebben geen idee wat we allemaal nog moeten regelen.

Het voorlopig koopcontract valt in onze mailbox. Met de wettelijke bedenktijd van drie dagen. Die bedenktijd hebben wij niet nodig: wij zetten gelijk onze handtekeningen. Er komen nu zoveel zaken op ons af die wij moeten regelen. Natuurlijk de hypotheek, maar ook een levensverzekering? Hoe gaan we het doen met het samenlevingscontract of gaan we voor het  geregistreerd partnerschap? En welke inboedelverzekering?

Opeenstapeling van verantwoordelijkheden 

Een hoop verantwoordelijkheden komen nu als een duveltje uit een doosje tevoorschijn. Zo blijkt dat bij het afsluiten van de hypotheek een levensverzekering verplicht is. Dit is een garantie voor de hypotheekverstrekker dat de hypotheek ook na een overlijden wordt afbetaald.

Wij besluiten om geen samenlevingscontract op te stellen en ons partnerschap niet te registeren. Dit wordt wel geadviseerd bij het afsluiten van een hypotheek, maar is niet verplicht. Wij hebben uiteindelijk trouwplannen, en stoppen ons geld liever in de verbouwing. De inboedelverzekering sluiten wij wel af omdat we nieuwe meubels gaan kopen.

Wirwar van mogelijkheden

Er zijn veel hypotheekverstrekkers die samenwerken met verzekeraars. Maar hoe vind je hier je weg in? Mijn tip: wij hebben alles geregeld en afgesloten bij een hypotheekverstrekker. We konden hierdoor een hoop geld besparen. En je houdt het overzicht in de chaos van het samenwonen. De hypotheek en verzekeringen zijn geregeld. Tijd op de inboedel te gaan shoppen!

Laad volgende
De website van je leven gaat over jouw leven. Wij willen 17 miljoen Nederlanders helpen meer grip te krijgen op hun financiën. Hen te helpen zelf keuzes te maken. Van verzekerd naar zelfverzekerd. Onze overtuiging is dat organisaties een actieve maatschappelijke rol moeten nemen. Om de dialoog aan te gaan. Te luisteren en te handelen. Jou te helpen met inzichten en feiten. We streven naar transparantie; voor onze eigen organisatie én voor de samenleving. Ook als dat ongemakkelijk is. Daarom hebben wij de Website van je leven ontwikkeld.