De website van je leven.

Droomhuis gezocht! De gekte de baas met een aankoopmakelaar

Leestijd: 4 minuten x bewaard als favoriet
Nicole Lulofs

Na drie jaar ‘verkering’ zijn mijn vriend en ik er aan toe: we gaan samenwonen! Maar hoe begin je de zoektocht naar je droomhuis? Wij wonen nog thuis en hebben nog nooit zo’n grote aankoop gedaan. En: hoe ziet ons ideale huis er eigenlijk uit?

We gaan daarom veel huizen bekijken. Heel veel huizen! Het ene huis is te klein, het andere te groot. Het volgende huis heeft een te kleine tuin of er is geen opbergruimte. Na vijftien huizen weten we hoe ons droomhuis eruit moet zien. Maar dan? We vinden uiteindelijk een huis dat precies bij ons past. Maar het zit niet erg mee. De huizenmarkt is op dit moment echt waanzinnig. Huizen worden binnen een dag verkocht. De vraagprijs met tientallen duizenden euro’s overboden. Bij ons in de buurt staan veel huurhuizen te koop. Maar wij zijn geen huurders, dus dat is voor ons ook geen optie. 

Dan maar hulp inschakelen

Ik begin toch wel de moed te verliezen. We besluiten om een aankoopmakelaar om hulp te vragen. Een aankoopmakelaar weet een dag eerder welke huizen er op Funda te koop worden gezet. Onder het mom van: ‘het kost wat, maar dan heb je ook wat’, maken wij een afspraak voor een eerste gesprek. Als we samen huizen gaan bekijken, blijkt het extra paar ogen erbij erg handig te zijn. Wij kijken vooral of we het huis mooi vinden, er veel ruimte is en de lichtinval goed. Onze aankoopmakelaar let vooral op praktische zaken. Zoals ramen die niet open kunnen, oude lekkageplekken en of er een achteruitgang is. 

Het is raak!

Al bij het tweede huis is het raak. Dit moet ons huis worden! Na de eerste bezichtiging plannen we snel een tweede: we zijn nog steeds dolenthousiast en besluiten een bod te doen. Dit keer gaat het onderhandelen een stuk makkelijker. Wij geven ons openingsbod door en de aankoopmakelaar doet de rest. De aankoopmakelaar doet de volledige onderhandeling, maar in samenspraak met ons. Hij doet de telefoontjes en gebruikt zijn slimme onderhandelingstactieken. En wij wachten rustig af. Na anderhalf week is ons laatste bod geaccepteerd en is onze zoektocht plotseling in een stroomversnelling terecht gekomen. Droomhuis gevonden, op naar het koopcontract!

Je eerste huis kopen

Wil je weten hoe je je eerste woning kunt financieren? Alle informatie op een rij: je eerste huis kopen.

Laad volgende
De website van je leven gaat over jouw leven. Wij willen 17 miljoen Nederlanders helpen meer grip te krijgen op hun financiën. Hen te helpen zelf keuzes te maken. Van verzekerd naar zelfverzekerd. Onze overtuiging is dat organisaties een actieve maatschappelijke rol moeten nemen. Om de dialoog aan te gaan. Te luisteren en te handelen. Jou te helpen met inzichten en feiten. We streven naar transparantie; voor onze eigen organisatie én voor de samenleving. Ook als dat ongemakkelijk is. Daarom hebben wij de Website van je leven ontwikkeld.